Brecht als Horeca Coach
Mijn passie voor eten en koken werd me als kind met de paplepel ingegoten in de horecazaak van mijn ouders. Die liefde voor het vak groeide verder tijdens mijn Hotel, koks opleiding waar ik een stevige basis legde voor mijn carrière. Wat volgde, was een boeiende reis langs verschillende culinaire werelden—van hotelkeukens en brasserieën tot gastronomische restaurants.
Met een rugzak vol ervaring opende ik in 2006 met volle overgave mijn eigen restaurant, Ratatouille Maaseik. Samen met mijn gezin bouwde ik de zaak uit tot een bloeiend culinair concept, gedreven door creativiteit en vakmanschap.
In 2010 voelde ik de behoefte om mijn kennis te delen en startte ik als docent voor restauranthouders bij Syntra. Door mijn eigen ervaringen én die van mijn leerlingen leerde ik dat groeien in het vak niet stopt bij een opleiding. Innovatie, creativiteit en het verkennen van nieuwe trends zijn essentieel, maar vaak moeilijk te realiseren binnen een beperkte kring of gestructureerde omgeving.
Daarom besloot ik om mijn 30 jaar horeca-ervaring op een nieuwe manier te delen. Zo ontstond in 2014 BM – Food Inspirator, een concept waarmee ik horecaondernemers en culinaire liefhebbers begeleid en inspireer.
Om up-to-date te blijven, school ik mezelf continu bij en bezoek ik innovatieve horecaconcepten en culinaire beurzen in binnen- en buitenland.
Mijn missie: Jou inspireren—zowel in de keuken als in het ondernemen.
“The future belongs to those who prepare for it today.“
Brecht Musiek